Bemutatkozó

A 2012-ben indult turisztikai fejlesztés központi eleme a Kállay-kúria felújítása. Az épületet az 1920-as éveknek megfelelően renoválják, külsejét és belső tereit műemlékvédelmi elvek alapján újítják fel. Benne hagyományos és interaktív kiállítótermek, nosztalgia kávéház, játszóház és rendezvényterem várja a látogatókat. 

A kúria szomszédságában található Wolkenstein kastély földszintjén turisztikai információs iroda, jegypénztár, büfé valamint ajándékbolt működik majd, ahol tájjellegű ajándéktárgyakat és egyéb hungarikumokat vásárolhatnak a látogatók.

A korábbi urasági kiszolgáló épületben korabeli cselédszoba, garázs, kerékpár „múzeum” és kölcsönző kerül kialakításra, a garázs büszkesége pedig egy 1931-es Ford A modell lesz.

A kúria kertjében álló Kállay-kápolna és környezete felújítása során emlékműveket és művészeti alkotásokat helyeznek el, hogy a kegyeletüket lerovók méltó körülmények között emlékezhessenek meg a település életében oly fontos szerepet játszó Kállay családról.

A kastélykert helyreállításával hangulatos pihenőpark, sétányok, zenepavilon, régi idők focipályája, teniszpálya, korabeli játszótér, testgyakorló pálya és képzőművészeti alkotások kerülnek a kertbe.

Kúria

Kastély

Kastélykert